Kasvit

Rekisteri-tunnus

Jalostaja

Kuvi

Abies balsamea

palsamipihta

'' FinE®

Palsamipihta kasvaa luontaisena Pohjois-Amerikan itä- ja keskiosissa. Se on melko kestävä ja sitä on käytetty koristepuuna eri puolilla Suomea. Palsamipihta risteytyy helposti mm. siperianpihdan kanssa. Siemen on kerätty metsiköstä (PH 292), joka sijaitsee etäällä muista pihtaviljelmistä.

Lue lisää »

PH 292

Kuvi

Abies koreana

koreanpihta

'' FinE®

Koreanpihta kasvaa luontaisena Koreassa, korkealla vuoristossa. Se menestyy ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa. Koreanpihta on hidaskasvuinen, koristeellinen puu, joka kukkii ja tekee käpyjä jo pienenä puuna. Siemen on kerätty Solböleen vuonna 1983 istutetusta viljelmästä (SB 441).

Lue lisää »

SB 441

Kuvi

Abies lasiocarpa

lännenpihta

'' FinE®

Lännenpihta kasvaa luontaisena Meksikon rajoilta Alaskaan, korkeiden alueiden metsänrajapuuna. Siitä on tullut suosittu koriste- ja joulupuu ja se on kestävä suuressa osassa maata. Br. Columbian alkuperä on menestynyt hyvin Rovaniemellä saakka. Punkaharjulle vuonna 1938 istutetun metsikön (PH 353) puiden keskipituus oli 64 -vuotiaana 21 m.

Lue lisää »

PH 353

Kuvi

Abies sibirica

siperianpihta

'' FinE®

Siperianpihta on Siperian taigametsien puulaji. Se menestyy koko Suomessa ja on ollut pitkään suosittu koristepuu. Siemen on kerätty Punkaharjulle vuonna 1896 istutetusta metsiköstä (PH 45).

Lue lisää »

PH 45

Kuvi

Actinidia kolomikta

kiinanlaikkuköynnös

'Annikki' FinE®

Kaksineuvoinen, marjova. Lehdet yksiväriset. I-III

Lue lisää »

TTA-091

Kuvi

Amelanchier alnifolia

marjatuomipihlaja

'Northline' FinE®

Pensaan korkeus 1,5-2 m. Pystykasvuinen. Muodostaa runsaasti juurivesoja. Marjan halkaisija 16 mm. Marja kypsänä hyvin tummansininen. Maku makea

Lue lisää »

TTA-752

Beaverlodge, Alberta, Kanada, 1960